Akcijska prodaja proizvoda Balcony Guard i Bird Proof GelALIBEG Igličasta zaštita od pticaAkcijska prodaja jednoredne i četveroredne igličaste zaštite od ptica

Proizvod: QuadBlaster QB-4

Najprodavaniji rastjerivač ptica na svijetu, QuadBlaster QB-4 je elektronski uređaj koji koristi ultrazvučnu tehnologiju u kontroli ptica. Kroz četiri ugrađena zvučnika emituju se zvukovi visokih frekvencija specijalno dizajnirani tako da zbunjuju i dezorijentišu ptice, tjerajući ih iz zaštićenog područja.

Proizvod: QuadBlaster QB-4

Najprodavaniji rastjerivač ptica na svijetu, QuadBlaster QB-4 je elektronski uređaj koji koristi ultrazvučnu tehnologiju u kontroli ptica.  Kroz četiri ugrađena zvučnika emituju se zvukovi visokih frekvencija specijalno dizajnirani tako da zbunjuju i dezorijentišu ptice, tjerajući ih iz zaštićenog područja.

QuadBlaster QB-4 se koristi širom svijeta, pretežno u industrijskim kapacitetima (proizvodni pogoni, skladišta, hangari i sl.), štiteći ih od oštećenja i visokih troškova održavanja.

 

- Idealan za upotrebu u zatvorenim ili poluotvorenim prostorima.
- Jednostavan za instalaciju, lako se postavlja i održava.
- Pokriva do 650 m2.
QuadBlaster QB-4 koristi ultrazvučnu tehnologiju u rastjerivanju ptica. Emituje zvukove koji su nečujni za ljude, a koji smetaju pticama.

Ima automatski zvučni sistem koji koristi četiri ugrađena zvučnika kroz koje se emituju zvučni talasi visokih frekvencija.

Elektronski oscilator je prilagođen između 22 kHz i 30 kHz.

Ovo je sigurno i humano rješenje, a instalacija je laka i jednostavna.

Pokrivenost: do 650 m2.

Potrošnja: manje od 10 W.
Ovaj uređaj se koristi za rastjerivanje golubova, vrabaca, lasti i vrana.

Preporučuje se za upotrebu u zatvorenim ili poluotvorenim prostorima.

Idealno rješenje za:

- skladišta, tunele, hangare
- sportske dvorane
- autopraonice
- tržne centre, salone i servise
- zatvorene garaže
- željeničke i autobuske stanice
- zatvorene bazene
- Smanjenje troškova čišćenja.
- Zaštita zgrade i opreme od korozivnog izmeta ptica.
- Smanjeni zdravstveni rizici povezani sa ptičjim izmetom.
- Sprječavanje širenje bolesti kao što su salmonela, E-coli i sl.
- Povećavanje i održavanje estetike imovine.
QuadBlaster QB-4 zahtijeva minimalno održavanje, zbog toga što je specijalno dizajniran za upotrebu u vanjskim uslovima. Radi što dužeg vijeka trajanja, preporuka je da se dva puta godišnje svi strujni ulazi naprskaju zaštitnim sprejem.

Također, potrebno je s vremena na vrijeme mijenjati frekvenciju signala koji se emituje da bi efikasnost uređaja bila što veća.