Akcijska prodaja jednoredne i četveroredne igličaste zaštite od pticaALIBEG Igličasta zaštita od pticaAkcijska prodaja proizvoda Balcony Guard i Bird Proof Gel

Proizvod: Ultrason X

Ultrason X je visoko kvalitetni ultrazvučni uređaj za rastjerivanje ptica. Ovo je prvi ultrazvučni rastjerivač dizajniran za upotrebu u polu-zatvorenim vanjskim prostorima.

Proizvod: Ultrason X

Ultrason X je visoko kvalitetni ultrazvučni uređaj za rastjerivanje ptica. Ovo je prvi ultrazvučni rastjerivač dizajniran za upotrebu u polu-zatvorenim vanjskim prostorima.

 

- Sistem se sastoji od centralne jedinice i četiri zvučnika koji se mogu rasporediti u okviru prostora koji se zaštićuje.
- Svaki zvučnik emituje ultrazvuk po dvije sekunde, a onda se zvuk prebacuje na sljedeći zvučnik.
- Prilagođen je za vanjsku upotrebu i otporan na atmosferske uticaje tokom cijele godine.
- Pokriva do 350 m2 u vanjskim prostorima, a do 650 m2 u unutrašnjim prostorima.
Ultrason X rastjeruje ptice emitovanjem ultrazvučnih talasa visoke frekvencije. Ultrazvučne frekvencije su skoro nečujne za ljude, tako da se efikasno možete riješiti ptica, ne narušavajući udobnost okruženja za klijente i uposlenike.

Većina ultrazvučnih uređaja uglavnom je namijenjena za upotrebu u zatvorenim prostorima, ali ovaj uređaj je dovoljno snažan da se može efikasno koristi ti u polu-zatvorenim vanjskim područjima.

Otporan je na sve vremenske uticaje i prilagođen za vanjsku upotrebu.

Dimenzije: kontrolna jedinica 23 cm x 23 xm x 13 cm (zvučnici 10 cm x 10 cm x 15 cm).

Zvučnici: 8 Ohm, 75 W.

Struja: 220 V.
Ultrason X rastjeruje sve vrste ptica: golubove, vrapce, vrane, svrake, laste i sl. Također, odbija šišmiše, glodare i sl.

Pokriva do 350 m2.

Idealno rješenje za:

- tržnice, hotele, restorane
- škole, bolnice
- parking garaže
- skladišta, proizvodnju
- Smanjenje troškova čišćenja.
- Zaštita zgrade i opreme od korozivnog izmeta ptica.
- Smanjeni zdravstveni rizici povezani sa ptičjim izmetom.
- Sprječavanje širenje bolesti kao što su salmonela, E-coli i sl.
- Povećavanje i održavanje estetike imovine.
Ultrason X zahtijeva minimalno održavanje. S obzirom na to da je specijalno napravljen za vanjsku upotrebu, otporan je na sve vremenske uticaje. Za duži vijek trajanja, preporuka je da se dva puta godišnje svi strujni ulazi naprskaju zatištnim sprejom.

Također, da bi se spriječila prilagodba/akomodacija ptica na navedene frekvencije, pogotovo kada je riječ o površinama gdje su navike zadržavanja ptica jako izražene (nrp. izvori hrane), potrebno je varirati frekvencije signala koji se emituju, s obzirom na to da aparat omogućava odabir između tri vrste frekvencija.